ŠPARGLJI IN MLADI KROMPIR S ČEMAŽEVIM PESTOM

Sestavine:

  • 750 g zelenih špargljev,
  • 800 g mladega krompirja,
  • 30 g pinjol,
  • 50 g zelenih oliv (s koščico),
  • 30 g čemaža,
  • 75 g sveža naribanega parmezana,
  • naribana lupinica 1, limone,
  • 9 žlic oljčnega olja,
  • 1 strok česna,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • sol, poper

Priprava:
šparglje narežemo na 4 cm velike koščke. Kuhamo jih 4 minute v slani vodi ter kuhane odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in še enkrat dobro odcedimo

Krompir skuhamo v slani vodi. Nekoliko ohlajenega olupimo in narežemo na 3 do 4 enako velike kose. Pinjole v ponvi brez maščobe zlato rjavo popečemo. Olive izkoščičimo in drobno narežemo. Čemaž fino sesekljamo. Čemaž, pinjole, 25 g parmezana, limonino lupinico, 4 žlice oljčnega olja in stisnjen strok česna s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku drobno sesekljamo. Primešamo kislo smetano ter solimo in popramo. Krompir in šparglje zlato rjavo popečemo na preostalem oljčnem olju in močnem ognju. Solimo, popramo ter primešamo 3 do 4 žlice čemaževega pesta in olive. Zložimo na krožnik, potresemo s preostalim parmezanom in zraven postrežemo preostali čemažev pesto.

Related Posts

Comments are closed.